Update Beringe Buiten: goedkeuring gemeenteraad

Op 24 oktober is in de opiniërende raadsvergadering het ingediende voorstel voor financiering van het plan Beringe Buiten unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad van Peel en Maas. Dit betekent dat nu vanuit de gemeente alsmede vanuit de provincie, de plannen en de financiële bijdrages hieraan zijn goedgekeurd.  We kunnen ons nu gaan richten op de realisatie!

Doordat de gemeenteraad het plan al unaniem heeft goedgekeurd, is de besluitvormende raadsvergadering, gepland op 7 november, niet meer van toepassing. 

We willen iedereen hartelijk bedanken, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de voorbereidingen om dit prachtige plan vorm te geven en de financiële middelen bij gemeente en provincie vrij te maken. Nu kunnen we aan de slag om alle voorbereidende inspanningen ook zichtbaar en tastbaar te maken en ons gaan richten op de uitvoeringsfase.

Om een start te kunnen maken met de realisatie van het plan Beringe Buiten, is er ook een bijdrage vanuit Beringe zelf gebudgetteerd. Dit kan middels deelname aan een uitgeschreven obligatielening. Inmiddels is, binnen 4 weken na de start van de voorinschrijving, al  67% van de 250 obligaties  toegezegd vanuit de Beringse gemeenschap. Dit is echt een fantastisch resultaat en toont dat Beringe achter dit plan staat. Iedereen die al heeft ingeschreven nogmaals hartstikke bedankt. We zijn er echter nog niet!

Willen we dit plan van en voor heel Beringe en zijn toekomstige generaties daadwerkelijk tot uitvoering kunnen gaan brengen, zullen wij als Beringse gemeenschap ook bij moeten dragen om het financële plan helemaal rond te krijgen.

Heb je je nog niet ingeschreven? Wacht niet en schrijf je vandaag nog in.

Steun ook dit initiatief voor de leefbaarheid van óns Beringe en schrijf je in voor een obligatielening!  

Voor informatie over Beringe Buiten en digitale inschrijving voor de obligatielening ga naar  www.beringebuiten.nl

Initiatiefgroep Beringe Buiten

John Smedts, Wil Schers, Wilbert Dericks, Cor Kessels, Peter Minten, John Theunissen

 

Geplaatst in: Nieuws|Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *