Update Beringe Buiten

De stijging in de bouwkosten zorgen voor steeds meer problemen in de markt, zo ook voor het initiatief Beringe Buiten.

 

Nadat afgelopen oktober, de gemeente raad akkoord is gegaan met de financiële bijdrage aan Beringe Buiten is de initiatiefgroep aan de slag gegaan met de uitvoeringsfase. Na het ontvangen van de offerte van de aannemer bleken de daadwerkelijke bouwkosten, door het aantrekken van de economie en de krapte binnen de bouw, 35% hoger dan het gebudgetteerde bedrag.

 

Samen met de aannemer hebben we mogelijke aanpassingen onderzocht en reeds doorgevoerd, maar komen we momenteel nog steeds €250.000,- te kort om de aanbesteding te kunnen doen en met de bouw te kunnen gaan starten. Het project Beringe Buiten is in een kritieke fase aangekomen als het gaat om de uitvoering binnen de financiële kaders.

 

Op dit moment is de initiatiefgroep Beringe Buiten aan het onderzoeken welke mogelijkheden er wellicht nog zijn hoe we dit tekort weg kunnen werken of dat we extra financiële middelen kunnen aanboren. We zijn hierover in gesprek met de aannemer, een onafhankelijke adviesbureau en de gemeente Peel en Maas. De huidige verwachting is echter dat dit meerdere maanden kan gaan duren en derhalve een vertraging van de bouwstart met zich meebrengt.

 

We hebben er alle vertrouwen in om ook dit probleem samen op te lossen en dit unieke plan ván en vóór Beringe te kunnen gaan realiseren.

 

 

Initiatiefgroep Beringe Buiten en bestuur stichting Beringe Buiten

Mail: beringebuiten@infoberinge.nl

Website: www.beringebuiten.nl

 

Geplaatst in: Nieuws|Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *